François Colin tevreden met FIFA-rapport

François Colin tevreden met FIFA-rapport

François Colin tevreden met FIFA-rapport

Print
François Colin (foto), de woordvoerder van België en Nederland, is tevreden met het inspectierapport dat wereldvoetbalbond FIFA woensdag publiceerde.

De man geeft toe dat er enkele minpunten zijn. Zo heeft FIFA onder meer kritiek op het aantal hotelkamers, de oefencomplexen en de overheidsgaranties. België en Nederland willen namelijk geen algemene belastingsvrijstelling invoeren, waardoor de bond heel wat geld misloopt.

"Maar dat strookt allemaal met onze verwachtingen", zegt Colin. Volgens hem scoren België en Nederland zeker niet slechter dan de andere kandidaat-organisatoren.

Ook Harry Been, topman van The HollandBelgium Bid, lijkt zich aan te sluiten bij Colin. "Er waren geen verrassingen", meent hij. "Hier hadden we allemaal al rekening mee gehouden".

De man benadrukt ook de positieve punten. Zo was de inspectiecommissie, die in augustus beide landen bezocht, enhoustiast over de korte reisafstanden en de infrastructuur.

De Britse nieuwszender BBC ziet de kandidatuur van België en Nederland minder rooskleurig. Engeland, Rusland, Spanje en Portugal zouden volgens hen beter scoren.

FIFA zal uiterlijk op 2 december beslissen welke landen de WK's van 2018 en 2022 mogen organiseren.

MEER VOETBALNIEUWS