WADA gelooft "vervuild vlees"-verhaal van Contador niet

WADA gelooft vervuild vlees -verhaal van Contador niet

WADA gelooft "vervuild vlees"-verhaal van Contador niet

Print
De Spaanse wielrenner Alberto Contador gaat vermoedelijk een moeilijk dopingproces tegemoet. Het Wereldantidopingagentschap WADA gelooft het verhaal over het vervuilde vlees niet. Dat schrijft de Spaanse krant El Pais woensdag.

Bij een controle tijdens de voorbije Tour werden in het staal van Contador minieme sporen van het verboden spierversterkend middel clenbuterol gevonden. De renner, die voorlopig is geschorst, stelt dat de positieve test veroorzaakt werd door een stuk vervuild vlees dat hij had gegeten.

Volgens het WADA is het uiterst onwaarschijnlijk dat er in de Europese Unie vlees in de handel komt dat vervuild is met clenbuterol. Het wees daarbij op een EU-studie uit 2008, waarbij 300.000 stuks slachtvee onderzocht werden en slechts bij één ervan mogelijk sprake was van clenbuterol.

Het WADA bezocht ook de slagerij waar het bewuste vlees van Contador zou gekocht zijn, en vond in alle vleeswaren geen enkel spoor van clenbuterol.

De Spaanse wielerbond buigt zich momenteel over de positieve dopingtest van Contador in de afgelopen Ronde van Frankrijk.

Meer sportnieuws