Vier oproepen voor sluikslachtingen tijdens Offerfeest

Vier oproepen voor sluikslachtingen tijdens Offerfeest

Vier oproepen voor sluikslachtingen tijdens Offerfeest

Print
Antwerpen - Naar aanleiding van het offerfeest kwamen gisteren vier oproepen binnen bij de politie van Antwerpen die verband hielden met mogelijke sluikslachtingen. Dat meldt de lokale politie.

Telkens werd nazicht gedaan in samenwerking met medewerkers van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.

In drie van de vier gevallen werd effectief vastgesteld dat er een illegale slachting was gebeurd. Het ging om feiten in Hoboken, Borgerhout en Deurne. Telkens werd door FAVV de zaak verder opgevolgd.

Lees ook: N-VA wil geen onverdoofde rituele slachtingen meer

Op een vierde adres (2060 Antwerpen) was geen slachting gebeurd. Er werd wel een levend schaap aangetroffen maar volgens de bewoners was het nooit de bedoeling geweest het dier te slachten. Er werden geen strafbare feiten vastgesteld.

1.046 moslims in Park Spoor Noord

Tijdens het Offerfeest zijn er gisteren minder dieren ritueel geslacht op de tijdelijke slachtvloer in Park Spoor Noord én op de vaste slachtlijn van de firma Salembier op de slachthuissite.

In de loods in Park Spoor Noord kwamen 1.046 moslims hun schaap slachten. In tegenstelling tot de vorige jaren werden er 334 schapen minder geofferd. Ook bij Salembier - duizend geslachte schapen - was er een daling, maar daar wordt vandaag nog ritueel geslacht.

De dieren worden geslacht door professionele slachters, maar sommige moslims wensten het dier zelf te slachten. Zij beschikten over een papier van de moslimexecutieve. Dit werd geweigerd, hoewel het bij sommigen wel zou zijn toegestaan.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio