Food

Zo heb je geen stress bij het kerstdiner

Print

Zo heb je geen stress bij het kerstdiner

Kerstmis is het ideale tijdstip om samen te komen met de hele familie en te genieten van een fabelachtige maaltijd. Tenzij je natuurlijk de kok van dienst bent, dan sta je vaak te zwoegen en te puffen achter het fornuis. De Britse chef Gordon McDermott vertelt je hoe het ook anders kan.

"Het belangrijkste aan een kerstdiner is de voorbereiding. Je kan onmogelijk alles op hetzelfde moment klaarmaken, tenzij je beschikt over meerdere ovens en enkele tientallen kookvuren", aldus McDermott. Volgens hem is het dan ook het beste om gedurende de maand voordien al met de voorbereidingen te beginnen.

"De sauzen kunnen perfect 3 weken voor het echte feest gemaakt worden. Gewoon in een kommetje en de diepvries in", aldus de chef. De groenten kunnen dan weer 3 dagen voordien gekookt worden. "Gewoon bewaren in de frigo onder vershoudfolie. Wanneer je de groentjes dan bakt op kerstdag zijn ze heerlijk knapperig en boordevol smaak."

Maak je een gerecht met rode kool? Maak je stoofpotje dan een kleine week voordien. Doordat je het zolang laat staan in de frigo zullen alle smaken versterkt worden en smaakt het nog beter.

NIET TE MISSEN