Van den Broeck gaat in 2011 voor Vuelta en Brabantse Pijl

Van den Broeck gaat in 2011 voor Vuelta en Brabantse Pijl

Van den Broeck gaat in 2011 voor Vuelta en Brabantse Pijl

Print
Jurgen Van den Broeck wil in 2011 starten in de Vuelta. De Omega Pharma-Lotto-renner denkt volgend jaar ook aan de Brabantse Pijl. "Die koers kan ik winnen", klinkt het.

Van den Broeck, die dit jaar vijfde werd in de Tour, hoopt zijn contract bij Omega Pharma-Lotto tot 2013 te verlengen. "Ik zie een lang contract als een blijk van vertrouwen en een basis om nog harder te werken voor wat ik wil bereiken. Ik kan er niet met mijn pet naar gooien, want ik moet mijn status verdedigen", vertelt hij aan een krant van De Persgroep.

De 27-jarige renner gaat volgend jaar weer voor de Tour en hoopt ook de Vuelta te rijden. "De Vuelta wordt een testcase met het oog op de WK's van Valkenburg 2012 en Firenze 2013. Want daar wil ik een hoofdrol spelen en ik ben benieuwd welk niveau ik laat op het jaar nog kan bereiken."

De Ronde van Spanje stond ook dit jaar op het programma, maar Van den Broeck moest afhaken na een slopende Tour.

Brabantse Pijl

Van den Broeck wil in 2011 ook zijn kans wagen in de Brabantse Pijl. Het parcours van die klassieker ligt hem wel en de renner denkt dan ook te kunnen winnen. "Ik heb zo'n overwinning eens nodig, het zou een wereld van verschil maken", besluit hij.

Op een criterium na kon de Omega Pharma-Lotto-renner nog geen profzege op zijn naam schrijven.

MEEST RECENT