Amerikaan biedt 18.000 euro voor baan

Amerikaan biedt 18.000 euro voor baan

Amerikaan biedt 18.000 euro voor baan

Print
De 45-jarige Scott Avidon zit al maanden zonder werk en heeft besloten om de zoektocht naar werk creatiever te maken. De Amerikaan biedt 25.000 dollar (zo'n 18.000 euro) voor de eerste werkgever die hem een baan aanbiedt.

"Ik heb zeer gedreven naar werk gezocht. Ik sprak mijn contacten aan, surfte voortdurend naar vacaturesites, ging naar beurzen en klampte al mijn vrienden en familieleden aan voor tips. Toen dat allemaal niets uithaalde, besefte ik dat ik het proactiever en creatiever moest aanpakken", vertelt hij aan de Huffington Post.

De sollicitant stelt echter wel zijn voorwaarden voordat hij de 25.000 dollar uitbetaalt. Zo heeft hij een specifieke ervaring: hij was actief als marketingspecialist voor een groothandel in juwelen. "Ik weet alles over metalen en glas, maar niets van andere materialen", klinkt het.

Zijn andere voorwaarde is dat Avidon minstens 225.000 dollar (165.000 euro) per jaar verdient. Bovendien wil hij de garantie dat hij zeker drie maanden in dienst mag blijven.

.

Nu in het nieuws