Mode

Eerste foto's vrouwencollectie Tom Ford uitgelekt

Print

Eerste foto's vrouwencollectie Tom Ford uitgelekt

Het was een lang bewaard geheim: hoe ziet de eerste vrouwencollectie van de hand van Tom Ford eruit. Gaat de ontwerper verder waar hij 6 jaar geleden stopte bij Yves Saint Laurent? Nu, een kleine maand voor de ultieme lancering, werden de eerste beelden naar de pers gelekt.

"Ik begrijp het voordeel van heel wat media niet. Ze geven ons een voorsmaakje van de kledij die over zoveel maanden in de winkels ligt. De modebladen draaien rond kerstmis al op volle toeren om de zomercollectie voor te stellen. Wie is daar nu in geïnteresseerd? Mijn klanten zeker niet. En het is hen die ik nog steeds moet plezieren, niet de journalisten", aldus Ford.

De trotse ontwerper stelde zijn eerste vrouwencollectie voor aan het modeblad Vogue. "Het gaat om vrouwelijkheid. Vrouwen van 25 tot 75 jaar kunnen paraderen in mijn kledij, het is klassevol en tijdloos", aldus Ford. In de collectie zien we een boel 70's invloeden gecombineerd met de vrouwelijke elegantie die we gewoon waren van Ford ten tijde van Yves Saint Laurent.

De vrouwenlijn zal enkel verkocht worden in de mannenboetieks van Tom Ford vanaf volgende maand.

Foto's: Daily Mail

NIET TE MISSEN