Menstruerende vrouwen verplicht rode armband te dragen op het werk

Menstruerende vrouwen verplicht rode armband te dragen op het werk

Menstruerende vrouwen verplicht rode armband te dragen op het werk

Print
Een werkgever in Noorwegen heeft een opmerkelijke regel ingevoerd. Vrouwen die hun maandstonden hebben, zijn verplicht om een rode armband te dragen. Ze mogen dan vaker een bezoekje brengen aan het toilet. Noren worden meer en meer gecontroleerd op hun toiletbezoek.

Volgens de Noorse vakbond Parat is het niet uitzonderlijk dat werkgevers controleren hoe vaak en hoe lang hun werknemers naar het toilet gaan.

In één bedrijf moeten vrouwelijke werknemers alvast verschijnen met een rode armband als ze hun maandstonden hebben. Zo tonen ze aan dat ze "het recht hebben" om vaker naar het toilet te gaan dan hun niet-menstruerende collega's.

Camera

Uit een enquête blijkt dat 66 procent van de ondervraagde Noren een sleutel of een badge nodig hebben om naar het toilet te gaan. De werkgever kan op die manier timen hoe lang zijn werknemer een plaspauze neemt.

En het wordt nog gekker: 31 procent laat weten dat hun toiletbezoek zelfs gevolgd wordt mét een camera. Slechts 16 procent van de ondervraagden geeft aan dat er helemaal geen controle is.

Hoe zit het met de toiletbezoeken bij u op de werkvloer? Mag u naar de wc's gaan wanneer u dat wenst, wordt het getimed, moet u wachten tot wanneer u pauze heeft,…? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vergeet uw naam en telefoonnummer niet te vermelden.

.

Nu in het nieuws