Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update woensdag 17 november 9u

Vandaag heeft de zon alle moeite van de wereld om het hardnekkige vocht onder de vorm van lage bewolking weg te branden. Aangezien de zon momenteel maar weinig kracht heeft, vergelijkbaar met eind januari, is het nog maar de vraag of we ze überhaupt te zien zullen krijgen.

Het blijft wel overal droog en er waait een zwakke oostenwind. De temperatuur klimt op naar een graad of 6.

Donderdagochtend liggen de minima net boven het vriespunt. De zon zou in de loop van de dag toch af en toe wat meer ruimte moeten krijgen. Daardoor kan de temperatuur uiteindelijk ook een beetje winst t.o.v. woensdag met maxima tot 7 of 8°C. Het blijft wederom overal droog bij een zwakke zuidenwind.

Vrijdag zal de bewolking weer wat dikker worden. Daardoor is het 's ochtends ook niet echt koud met minima rond +4°C. Mogelijk wordt er lokaal even wat motregen uit het wolkendek geperst, maar het blijft toch veruit overwegend droog. Namiddag voert de zuidwestenwind tijdelijk iets zachter lucht aan waardoor de temperatuur kan oplopen tot 9 a 10°C.

Zaterdag draait de wind naar het oosten en wordt er weer wat koelere lucht aangevoerd. In de ochtend merken we daar dankzij de bewolking nog niet zoveel van; de minima schommelen rond +2°C. Overdag blijft het echter wel aan de frisse kant met nog maxima tot 7°C. Wolken en opklaringen wisselen mekaar af en het blijft in onze provincie overal droog.

Zondagochtend kan de temperatuur weer dicht in de buurt van het vriespunt liggen. Overdag blijft het met 5 a 6°C ook een aantal graden kouder dan het langjarig gemiddelde. Zwakke regenzones bevinden zich dan volgens de huidige weerkaarten ook in onze buurt, maar het is nog onduidelijk in welke mate Limburg hiermee krijgt af te rekenen.

Begin volgende week wordt het langzaam nog wat kouder. Of dat uiteindelijk ook zal leiden tot een eerste echte winterprik is vandaag echter nog zeer de vraag. De kans daarop schat ik momenteel in op 50/50.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN