Dorp bereidt zich voor op reuzenfeest

Print
Moerbeke-Waas - Een gouden huwelijksjubileum is reden tot feesten. Tone van Francipany en Tine van Boudelo nodigen het ganse dorp en vroegere trekkersvrienden uit op 15 mei 2011.

"Zo'n vijftig jaar geleden was het meifeest een groot evenement waar ook veel trekkers en jeugdherbergbezoekers uit het Antwerpse naar toe kwamen. Dat blijkt uit de vele artikels in het toenmalige ledenblad De Trekker. Een van de huidige lezers van Backpackers, Willy Van Crooneburg uit Sint-Niklaas heeft ons veel informatie bezorgd over de toenmalige feestelijkheden", vertelt Maurice Fruytier van de culturele raad.

Samen met de heemkundige kring, het gemeentebestuur en de volksdangroep Toon en Tine zet hij een authentiek dorpsfeest op poten als herinnering aan het huwelijk tussen de Moerbeekse reuzen Tone en Tine. Onder meer met een tentoonstelling over de Wase reuzen. 15 mei 2011 is nog ver weg maar Fruytier roept nu al mensen op die foto's, gadgets of andere voorwerpen die herinneren aan de meifeesten van vroeger.

Alle info en voorwerpen zijn welkom bij Maurice Fruytier, Weststraat 31 in 9180 Moerbeke Waas of per mail naar maurice.fruytier@volvo.com.

DVR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio