Dossier 2060, deel 6: Wonen

Print

Dossier 2060, deel 6: Wonen

Huisjesmelkers doen hier gouden zaken. Krotten worden tegen woekerprijzen verhuurd. Wie wil er in deze buurt nog een huis kopen? Vinden bewoners het nog leuk wonen in de buurt?

Journalist Patrick Van de Perre trok door de wijk en moest vaststellen dat het niet al kommer en kwel is, maar dat ook steeds maar jonge autochtone gezinnen hun weg naar 2060 vinden.

Discussieer mee over deze problematiek via ons David Davidse: 'Hier kan je alles krijgen'

Aan krotten en mensonterende woontoestanden geen gebrek in 2060. Gelukkig toont de wijk ook een ander gezicht. En dat is er één van jonge gezinnen die met plezier in 2060 wonen en van hun huis hun castle maken.

En hoe is het om in een sociale woningblok te wonen aan de Gasstraat? Niet altijd even eenvoudig zo blijkt. Her en der in de wijk wordt ook gebouwd. Sociale en minder sociale koopwoningen moeten gezinnen naar de buurt lokken.

2060 is één wijk met vele gezichten en dat wordt meer dan ooit duidelijk als uw krant op zoek gaat naar hoe mensen wonen.

Wist u trouwens dat er geen andere wijk is waar nog zoveel steegjes zijn overgebleven dan 2060. “Het is hier een oase van rust in de drukke stad”, zegt Yrsa.

De volledige reportage leest u in de DONDERDAGkrant.

Bekijk de reportage van onze Vliegende Reporter: 2060-Facebookforum


Beantwoord alvast enkele vragen in onze 2060-Quiz!

MEEST RECENT