Antwerpse politie moet met fiets, tram of bus én in uniform naar werk

Antwerpse politie moet met fiets, tram of bus én in uniform naar werk

Antwerpse politie moet met fiets, tram of bus én in uniform naar werk

Print
Antwerpen - Antwerpse agenten moeten vanaf 1 maart te voet, met de fiets of met bus of tram naar vergaderingen, en dit in uniform.

Antwerps korpschef Eddy Baelemans (foto) wil als korps niet alleen een bijdrage leveren aan het milieu, maar ook de zichtbaarheid van zijn agenten in het straatbeeld verhogen.

“Nu nemen onze agenten te snel een dienstwagen om naar vergaderingen of hoorzittingen te rijden”, zegt Baelemans. “Vanaf 1 maart is dit gedaan. Korte verplaatsingen binnen de stad gebeuren te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Deze maatregel geldt ook voor mij. Door zichtbaar aanwezig te zijn, verhogen we het veiligheidgevoel.”

Gratis

De openbare vervoermaatschappij De Lijn is blij met het initiatief. “Als agenten in uniform meerijden op de bus of de tram zullen onze reizigers zich zeker veiliger voelen”, zegt Koen Peeters van De Lijn Antwerpen. “Wij hebben trouwens nauw samengewerkt met de politie rond dit plan. De agenten krijgen van ons duidelijke kaartjes over hoe ze met het openbaar vervoer tot bij de politiekantoren geraken. Ze verliezen geen tijd met zoeken. Agenten in uniform rijden gratis.”

De Lijn-chauffeur en ACOD-vakbondsman Francis Lafosse is positief. “Nu zie je bijna geen agenten op straat en in onze bussen”, zegt Lafosse. “Bovendien spoort deze maatregel de agenten aan om eens onder de mensen te komen.”

SVW

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio