Leerlingen van Sint-Lambertus op inleefreis naar India

Leerlingen van Sint-Lambertus op inleefreis naar India

Leerlingen van Sint-Lambertus op inleefreis naar India

Print
Westerlo - Sinds een tweetal jaar waait er een Indiase wind door de Vrije Sint-Lambertusschool van Westerlo. Wat aanvankelijk begonnen is met enkele bescheiden internet-projecten (over o.a. over poëzie en ecologie), kreeg vorig schooljaar een voorlopige bekroning op de India-dag die de school organiseerde.

Op 11 mei 2010 kregen 400 Westelse leerlingen een 30-tal Nederlandse leerlingen én 25 Indiase leerlingen van hun partnerscholen uit Mumbai een heleboel workshops, filmvoorstellingen en voorstellingen aangeboden. Die hielden allemaal op de één of andere manier verband met India. De workshops werden georganiseerd door mensen van de Indiase gemeenschap in Antwerpen, door mensen uit de lokale gemeenschap, door leerkrachten en door eigen en Indiase leerlingen.

Nu is de tijd gekomen voor een tegenbezoek. Van woensdag 17 november tot zaterdag 27 november gaan 25 leerlingen, 5 leerkrachten en 1 directeur naar India. Op het programma staan onder andere bezoeken aan de partnerscholen in Pune, Panchgani en Mumbai. Enkele leerlingen werken één dag mee in een hospitaal voor aidspatiënten en geven les aan kinderen uit een Indiaas dorpsschooltje.

De jongeren bezoeken REAP (Reach Education Action Programme) bezoeken. Dat is een project om onderwijs aan te bieden aan weeskinderen. Het werd door Indiase Jezuïeten in de sloppenwijken van Mumbai opgericht. Aan deze organisatie zullen zij het geld overmaken dat zij onder andere verzameld hebben tijdens de India-dag van vorig schooljaar.

Tot slot is er een ontmoeting met onze eigen Jeanne De Vos ? stichter en bezieler van de National Domestic Workers Movement.

De leerlingen van Sint-Lambertus overnachten in een internaat in Panchgani en bij leerlingen van onze partnerscholen in Mumbai.

Op volgende website kan je verslagen lezen die door de leerlingen ter plaatse worden geschreven: http://ejournal.eumind.net/exchange2

Jan SPRUYT
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio