Fietsers sukkelen in Boudewijnsluis door dichte mist

Fietsers sukkelen in Boudewijnsluis door dichte mist

Fietsers sukkelen in Boudewijnsluis door dichte mist

Print
Robert Houben (56) uit Wilrijk en een 52-jarige man uit Beveren-Waas fietsten dinsdagmorgen om 6.30u in de mist het dok in aan de Boudewijnsluis. Een half uur lagen ze in het ijskoude water. Onderkoeling dreigde. Gelukkig hoorden andere fietsers hun hulpgeroep en werden ze gered. Volgens de hulpverleners kwam de redding geen minuut te vroeg.

“Het was een diepe val, vijf à zes meter. Gelukkig viel ik met mijn fiets niet op de andere man. Aan de kant vonden we steun aan een glibberige houten stootbalk waaraan we ons konden vasthouden. We durfden er niet ver van wegzwemmen. We gingen eerst naar links en dan naar rechts, om een trap te zoeken, maar die vonden we niet”, aldus Houben.

Reddingsboei

“We geraakten niet in paniek, maar het bleef maar duren en op een bepaald ogenblik dacht ik ‘nu is het mij gedaan’. Gelukkig hoorden fietsers, collega’s van de andere man, rond 6.30u ons geroep. Ze alarmeerden meteen de hulpdiensten. Langs het dok stond een paal met daarop een reddingsboei. De boei werd naar ons geworpen. Ik geraakte zonder problemen boven. Bij de andere brak het koord en de man viel terug in het water. De tweede poging lukte wel.”

AK

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio