Novemberfoor wil week langer openblijven

Novemberfoor wil week langer openblijven

Novemberfoor wil week langer openblijven

Print
Lier - Door het barslechte weer heeft de Novemberfoor in Lier nog maar weinig bezoekers getrokken. De foorkramers hebben aan het schepencollege daarom gevraagd de kermis een week langer open te houden.
"Van de twaalf dagen dat de Novemberfoor open is, hebben we al negen dagen regen gekend. Dan blijven de mensen natuurlijk thuis", zegt Tom Thijs van Suiker- en gebakkraam Storms-Thijs. "En op momenten dat er dan behoorlijk wat volk was, kwam er een bui. Iedereen naar huis dus, want op deze locatie zijn geen cafés om te gaan schuilen. Die mensen zie je die dag, en sommigen zelfs nadien, niet meer terug. Dit is onze slechtste Novemberfoor sinds vele jaren."

"Het weer is inderdaad serieus tegengevallen", sakkert ook Alain Deplus. "Om een deel van het verlies nog ietwat goed te maken, hebben we vanmiddag (dinsdag, red.) aan het schepencollege gevraagd om de kermis een week langer open te houden. We hadden een petitie mee waarop alle collega's-foorkramers bevestigd hebben dat ze een week langer in Lier willen blijven staan.
Slechts een drietal moet naar een andere kermis".

Het schepencollege nam dinsdag nog geen beslissing. "Alle kermisexploitanten krijgen woensdag (vandaag, red.) een brief waarin ze moeten verklaren of ze een week langer in Lier willen blijven staan of niet. Ze moeten voor die extra dagen de elektriciteitskosten en de helft van het normale standgeld betalen. Ze moeten zondagavond 28 november het kermisterrein verlaten hebben. Als er voldoende foorkramers hiermee akkoord gaan, mag de Novemberfoor een week langer openblijven. Die beslissing nemen we donderdag", verklaart schepen van Financiën Annemie Schuermans (Lier Leeft).

Alain Deplus, voorzitter van het foorsyndicaat Hand in Hand, reageert teleurgesteld. "We hadden gevraagd om geen extra standgeld te moeten betalen. De stad wil nu toch nog de helft. Ik had van het schepencollege iets meer begrip verwacht."

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio