Wateroverlast is over hoogtepunt heen

Wateroverlast is over hoogtepunt heen

Wateroverlast is over hoogtepunt heen

Print
De overstromingen in Vlaanderen zijn over hun hoogtepunt heen. Enkel het waterpeil in het Denderbekken blijft hoog. Verzekeraars ramen de kosten van de waterschade alvast op meer dan 130 miljoen euro.

Er lijkt beterschap op komst in de Denderstreek. Het waterpeil in Denderleeuw is al met enkele centimeters gezakt. Ook in Aalst is de situatie momenteel onder controle.

Binnenlandse Zaken gaat vanaf woensdag via de gemeentes en provincies een checklist verspreiden voor wie een schadevergoeding eist.

Schade

De schadevergoedingen voor de overstromingen lijken alvast duurder uit te vallen dan die voor de zware storm die ons land trof op 14 juli, zo meldt AXA, de grootste schadeverzekeraar van het land. Dat noodweer kostte 133 miljoen euro aan de verzekeringssector.

België werd dit jaar al getroffen door de storm Xynthia, de strenge winter, de storm van 14 juli en nu de wateroverlast. AXA-topman Emmanuel de Talhouët verwacht dat de verzekeraars door het noodweer de premies voor brandverzekeringen zullen verhogen.

MEEST RECENT