Twijfels over motief daders roofmoord Wemmel

Twijfels over motief daders roofmoord Wemmel

Twijfels over motief daders roofmoord Wemmel

Print
In de zaak van de drievoudige moord in Wemmel hebben de speurders gisteren Ebrue (22), het Turkse vriendinnetje van de zoon van advocaat Michel De Vleeschouwer, dinsdag opnieuw aan de tand gevoeld. Er blijven veel vraagtekens.

Zo kunnen de onderzoekers nog altijd maar moeilijk begrijpen dat als de daders enkel voor de auto's kwamen, waarom ze de advocaat en zijn gezin dan niet gewoon hebben gekneveld of opgesloten. Of was er een ander motief ?

Michel De Vleeschouwer (57), zijn vrouw Françoise (48) en hun zoon Nicolas (21) zijn in ware maffiastijl afgemaakt. Met verschillende kogels in het hoofd. In de woning zijn geen sporen van een gevecht gevonden wat laat vermoeden dat ze zich niet verdedigd hebben. Ebrue overleefde als enige het bloedbad en gaf de speurders een beschrijving van de ongemaskerde daders.

Procureur Jean-Marc Meilleur bevestigde dinsdag de arrestatie van één verdachte in Luxemburg. Zowel de Mercedes ML als de Mercedes coupé die werden buitgemaakt, zijn uitgerust met een antidiefstalsysteem.

Sporenonderzoek

De verdachte die maandag in Luxemburg werd opgepakt, reed in de Mercedes ML van de vrouw van de advocaat. De man bood geen weerstand maar ontkent dat hij bij de moorden aanwezig was. In afwachting van een uitlevering, gaan speurders hem in Luxemburg ondervragen. Het voertuig is verzegeld en wordt voor sporenonderzoek naar ons land gebracht.

De speurders blijven op zoek naar nog minstens twee daders, maar houden er rekening mee dat ze intussen naar het buitenland zijn gevlucht.

De 25-jarige man die in Luxemburg gearresteerd werd, beweert dat hij geld kreeg om de auto naar Frankrijk te brengen. Maar zijn gsm-signaal zou zondagavond in Wemmel getraceerd zijn, wat laat vermoeden dat hij op zijn minst de chauffeur was.

TG

MEEST RECENT