Modern jeugdcomplex voor spelers Waasland-Beveren

Modern jeugdcomplex voor spelers Waasland-Beveren

Modern jeugdcomplex voor spelers Waasland-Beveren

Print
Beveren-Waas - In de sportzone van Beveren wordt een nieuw complex gebouwd voor de jeugdploegen van Waasland- Beveren. De nieuwbouw krijgt een cafetaria met 220 zitplaatsen en zal ook over twee kleedkamers beschikken.

De gemeente Beveren investeerde de voorbije jaren fors in de sportzone. Zo werd er een wielerpiste aangelegd en kreeg FC Bosdam er een kantine. Nu wordt er werk gemaakt van een nieuwbouw voor de jeugdploegen van Waasland-Beveren. Het complex wordt opgetrokken tussen het F- en het G-terrein.

“De huidige jeugdkantine is meer dan twintig jaar oud en wordt in de zomer van 2011 gesloopt. Het dak lekt, het gebouw is niet geïsoleerd en niet praktisch ingericht. Bovendien staat het in de weg voor de nieuwe bezoekersparking”, zegt schepen van Sport Dirk Van Esbroeck (CD&V).

De nieuwbouw moet in juni klaar zijn. Het complex krijgt een cafetaria met plaats voor 220 personen, een keuken, een bergruimte en twee extra kleedkamers. Die laatste moeten de afgeleefde prefabkleedkamers in de Meerminnendam vervangen.

Het gaat om een investering van bijna één miljoen euro. Het complex zal 41 op 15 meter groot zijn en is zo ontworpen dat sanitair en kleedkamers afzonderlijk gebruikt kunnen worden als de cafetaria gesloten is.

Fusieclub Waasland-Beveren telt zo’n 800 jeugdspelers, waarvan er 480 aantreden op Puyenbeke in Sint-Niklaas en 320 op de Freethiel in Beveren. Vanaf volgend seizoen moeten de nationale jeugdploegen hun officiële wedstrijden in Beveren afwerken. Dat was een van de voorwaarden om aanspraak te kunnen maken op de topsportsubsidies van de gemeente Beveren.

STTI

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio