Nieuwe stadspartij zet in op kerntaken van stad

De nieuwe stadspartij vo-LK wil niet weten van dure, megalomane projecten.

Van Rompaey Chris

"De kerntaken van een stad zijn voor ons prioritair", zegt voorzitter Luc Cambien (56).

Het letterwoord vo-LK staat voor Verenigde onafhankelijken van Lier en Koningshooikt. "De partij is opgericht, omdat de huidige coalitie haar werk niet goed doet. Hiervan zijn er voorbeelden genoeg: de heraanleg van de Grote Markt, het negeren van de uitslag van de volksraadpleging over die heraanleg en de invoering van diftar", zegt Cambien, die samen met schepen Patrick Tersago (52), gemeenteraadslid Paul Boschmans (58) en nog vijf anderen het partijbestuur vormt.

Voor een partijprogramma is het nog te vroeg. Voorlopig houdt vo-LK het op een reeks aandachtspunten. Zo moet het aantal schepenen naar omlaag.

Besparingen hebben de voorkeur op lokale belastingverhogingen. "Verder is een propere, aangename stad waar mensen zich goed en veilig voelen voor ons zeer belangrijk", onderstreept Paul Boschmans.

"We zijn geen cultuurbarbaren, maar investeringen in cultuur en kunst moeten betaalbaar blijven. Een nieuw cultuurcentrum aan het station hoeft voor ons dus niet, een nieuwe theaterzaal in Den Bril evenmin. Maar met de restauratie van stadsschouwburg Vredeberg en de voorbouw van Den Bril hebben we geen probleem", stelt Patrick Tersago.

Uiteraard heeft vo-LK ook een duidelijk standpunt over de heraanleg van de Grote Markt. "De heraanleg moet zo vlug mogelijk gebeuren, het doorknippen van de verkeerstromen nooit. Het verlies van de parkeerplaatsen moet vlakbij gecompenseerd worden", besluit Patrick Tersago.

Chris VAN ROMPAEYMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio