Politie plukt autovandaal van toilet

Print
Lier - De politie van Lier heeft zondagnacht een man gearresteerd die op de Lispersteenweg een dertigtal auto's had bekrast.
De dader trok vanaf de spoorwegovergang tot aan de Voetbalstraat met een scherp voorwerp krassen over de flank van de auto's. Van sommige auto's werd het koetswerk van voren naar achteren bewerkt. Na zijn vandalenstreken stapte de man een café in de buurt binnen en ging er naar het toilet. De cafébaas belde de politie, omdat de man wat amok maakte.

De politie kwam ter plaatse. Pas toen werd duidelijk de man op het toilet wel degelijk de autovandaal was. De politie-inspecteurs moesten evenwel enige overredingskracht gebruiken vooraleer de man uit het toilet kwam en zich overgaf. Het gaat om een veertigjarige man uit Lier.

Na een nachtje in de politiecel werd hij maandagmorgen ondervraagd. Daarna mocht hij beschikken. De lokale recherche onderzoekt nu of de man de voorbije maanden nog meer vandalenstreken in Lier uithaalde. De wijk Lisp en de buurt rond de Eeuwfeestlaan werden de voorbije maanden immers al meermaals door vandalisme getroffen. Meestal werden toen ook voertuigen bekrast.

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio