7-jarige volgt via Bednet terug les samen met klasgenootjes

7-jarige volgt via Bednet terug les samen met klasgenootjes

7-jarige volgt via Bednet terug les samen met klasgenootjes

Print
Heist-op-den-Berg - De 7-jarige Manon Seutin was gisteren bijzonder zenuwachtig. Voor het eerst dit schooljaar zou zij les kunnen volgen met haar klasgenootjes en vooral contact hebben met haar 26 klasgenootjes van de basisschool van de H.Hartscholen op de Statie. Bednet vzw zorgt voor die onderwijsmogelijkheid voor langdurige zieke kinderen.
Vader Stephan Seutin (42) zegt dat Manon begin juli veel kloeg van hoofdpijn. "Op 12 juli trokken wij naar de kliniek in Lier en daar werd een hersentumor vastgesteld. De volgende dag werd Manon geopereerd. Vandaar werd Manon overgebracht naar Leuven waar de grote specialisten zich over haar ontfermden."

"Eerste vereiste daar was de overdruk in de schedel weg te nemen door drainage te voorzien. Na de tweede operatie werd een chemotherapie begonnen tot eind september. Nu volgt zij een radiotherapie. Dit soort tumor doet zich bij 1 op 1 miljoen kinderen voor. Het traject is voor de deelnemende kinderen en scholen gratis en wordt gradueel uitgebouwd."

In 2007 werden 39 kinderen begeleid, in 2008 75 en vorig jaar 160. Het is de bedoeling vanaf volgend schooljaar het aantal kinderen gestaag op te drijven tot 500 kinderen en toe te groeien naar een structurele verankering in het Vlaams onderwijs.

FOTO: Manon is via het scherm bij haar vriendjes in de school.

pierre anthonissen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio