AG doet tegenbod op Westland Shopping

Print
De vastgoedonderneming AG Real Estate, een dochtermaatschappij van de gelijknamige verzekeraar, doet een bod op alle vastgoedcertificaten van het winkelcomplex Westland Shopping Center in Anderlecht. Het biedt daarbij meer dan Atenor, dat een eerder bod uitbracht.

De vastgoedcertificaten slaan op erfpachtrechten van het winkelcomplex. Die lopen tot 2036. Nadien worden ze waardeloos.

De vastgoedcertificaten zelf lopen echter eind dit jaar al af. Dat betekent dat de certificaathouders zich moeten uitspreken over een verlenging. Kiezen ze daar niet voor, dan moeten de erfpachtrechten binnen de drie jaar worden verkocht. Op die opbrengst betalen de certificaathouders dan een roerende voorheffing.

Enkele vastgoedmaatschappijen proberen nu de certificaten in handen te krijgen. Ze hopen betere voorwaarden te bekomen indien ze zelf het onroerend goed in handen nemen. Daarbij spelen ze ook in op de fiscale situatie. Als de certificaathouders hun effecten nu overdragen, moeten ze geen roerende voorheffing laten vallen.

Eerst bracht de beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Atenor een bod uit op de certificaten. Maar het wordt nu voorbijgestoken door AG Real Estate, dat meer biedt. AG heeft namelijk 867 euro veil voor elk certificaat van Westland Shopping Center en 295 euro voor het cerfiticaat Westland 2004.

AG Real Estate vraagt de certificaathouders op hun vergadering in december tegen een verlenging te stemmen.

JVG