Hoboken 875 krijgt eigentijds kunstwerk

Print
Hoboken - Een legomozaïek met 10.0000 lego-blokjes vormt een blijvende herinnering aan het feestjaar van 875 jaar Hoboken. Een samenwerking van kindjes uit alle netten van het zesde leerjaar uit het zuiderdistrict en cabaretier-stemmenimitator-legokunstenaar Dirk Denoyelle.
Het uniek kunstwerk 'Hoboken in lego' prijkt in de inkomhal van het administratief centrum aan de Marneflaan. Het stelt allerlei aspecten van Hoboken voor en het duurt een tijdje voor je alle elementen kunt herkennen. Zo blijken de koeien uit de polder voor het districtshuis te grazen en hebben ze een tatoeage van 'de beerruimer' op hun rug.

Het blijft verrassen, ook voor de 200 leerlingen van de verschillende lagere scholen die in de klas elk een stukje van de puzzel hebben gerealiseerd. En ze zien nu uiteindelijk het resultaat zien van hun arbeid. Ontwerper van het project en realisator Dirk Denoyelle bracht alles samen tot een groot paneel.

Dirk Denoyelle is een internationaal bekende artiest. Eén van de 12 officiële 'legokunstenaars' die beeldhouwwerken maakt met de bekende speelgoedblokjes. "Ik heb van mijn hobby's mijn beroep gemaakt. Ik speelde immers graag met lego. Als student hing ik graag 'den onnozelaar' uit. Dus ben ik cabaretier geworden met optredens tot in Scandinavië, Roemenië, New-York.

Vlaanderen heeft in hem een creatieve burgerlijk ingenieur verloren, want dat is zijn oorspronkelijke opleiding. Intussen vraagt Hoboken zich af wanneer hij nog eens in zijn thuisbasis gaat optreden.

Hugo Wilri
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio