Fototentoonstelling zet oudjes in de kijker

Fototentoonstelling zet oudjes in de kijker

Fototentoonstelling zet oudjes in de kijker

Print
Arendonk - Arendonk zet de senioren uit de gemeente letterlijk in de kijker. Woensdag 10 november opende in woon-en zorgcentrum De Hoge Heide een fototentoonstelling met beelden van amateurs waarin bejaarden de hoofdrol spelen.
De animatiedienst wil alle Arendonkse oudjes in de kijker zetten naar aanleiding van het tienjarige bestaan van woon-en zorgcentrum De Hoge Heide. De dienst riep iedereen op om foto's in te sturen waarop senioren in hun dagelijks leven staan te pronken. De mooiste foto valt in de prijzen.

Eén van de meest in het oog springende foto's op de tentoonstelling is deze van Mia Devolder (88) met haar jongste zoon Bert. Aline de Jong, al 26 jaar kokkin van dienst in De Hoge Heide, nam de foto. "Veel écht contact met de bewoners heb ik niet", bekent Aline. "We zien elkaar wel eens bij het rondbrengen van het eten en op de bewonersraad, maar veel tijd voor een gezellige babbel is er dan meestal niet."

Vedette

"Tijdens een van de activiteiten met onze bewoners zag ik Mia een wandeling maken met haar zoon Bert. Het was duidelijk te zien dat Mia enorm genoot van de tocht en dat ze heel fier is op haar zoon." Dat was voor Aline een teken om haar fototoestel boven te halen. "Dat beeld van Mia en Bert kon ik niet laten liggen. Gelukkig heb ik bijna altijd een fototoestel bij."

Van een fototentoonstelling was toen nog geen sprake. Pas na de oproep rakelde Aline haar kiekje weer op voor de expo. Bewoonster en fotomodel Mia ziet zichzelf niet echt graag aan de muur hangen. "Elke dag ga ik naar de kapel in ons centrum. Toen ik hoorde dat we een fototentoonstelling gingen organiseren, heb ik toch eens extra gebeden dat mijn foto er niet bij zou hangen. Ik vind het wel een hele mooie foto. Ik wil ook nog een foto met mijn andere zoon, maar zelf op een tentoonstelling hangen, dat is toch niet echt mijn ding. Straks ben ik hier nog een vedette", lacht ze.

De fototentoonstelling Senioren in de kijker is nog zeker tot eind januari te bewonderen in woon-en zorgcentrum De Hoge Heide. Vooral tijdens de kerstmarkt van 11 december zal er een gezellige sfeer hangen.

Wim Witvrouwen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio