85-jarige Kempenaar verdwaald, onderkoeld en gestorven in stormweer

85-jarige Kempenaar verdwaald, onderkoeld en gestorven in stormweer

85-jarige Kempenaar verdwaald, onderkoeld en gestorven in stormweer

Print
Malle - In Oostmalle, in de Antwerpse Kempen, heeft het noodweer van de voorbije dagen een vierde dode geëist. Het gaat om een bejaarde man. Hij is het eerste dodelijke slachtoffer in Vlaanderen.

De 85-jarige man raakte in het noodweer met zijn auto van de weg en reed zich vast in een gracht. Hij ging op zoek naar hulp, maar verdwaalde. De man sukkelde in het slijk, onderkoelde en overleed.

De familie van de man bracht de politie op de hoogte van de verdwijning. Een speurhond werd ingezet, maar de zoekactie liep vertraging op omdat het dier vanuit Veurne moest komen. Toen het slachtoffer werd teruggevonden, was hij reeds overleden.

Helikopter

"Rond 16.50 uur kregen we een oproep voor een onrustwekkende verdwijning van een 85-jarige man uit Malle. Zijn wagen werd snel teruggevonden aan de Beersendijk. Het voertuig was vast gereden in de modder en van de bestuurder was geen spoor", zegt commissaris Jos Hertoghs van de politiezone Voorkempen. "Daarop zijn we meteen een zoekactie gestart met ondersteuning van de federale politie. Er kwam onder meer een helikopter en speurhond ter plaatse."

Doordat het verhaal van de verdwijning zich snel door Malle verspreidde, kreeg de politie verschillende tips binnen. "Zo was er ook een tip van een buurtbewoner die de bewuste man mogelijk had opgemerkt aan de andere kant van de Turnhoutsebaan, richting Vlimmersendijk. Daarop verlegden we het actieterrein en rond 23.00 uur vonden we het levenloze lichaam van de man aan D'Aesten."

Bekijk ook deze vtm-video:

Archieffoto

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio