Verbod op houden van dieren voor man die paarden vergiftigde

Print
Ranst - Een 54-jarige man uit Broechem heeft een definitief verbod op het houden van dieren gekregen, alsook twee jaar cel en 1.650 euro boete, beide met uitstel. De correctionele rechtbank van Antwerpen vond het bewezen dat hij drie paarden vergiftigd had.

De aanleiding voor de feiten was de verkoop van de woning van de beklaagde in het kader van een echtscheiding. De man wilde eigenlijk niet verkopen, maar had geen keuze. Hij voelde zich achteraf bedrogen door de nieuwe eigenaars.

Op 19 augustus 2009 werden hun drie paarden ernstig ziek. Iemand had blijkbaar ontvlekker in hun drinkbakken gegoten. Eén van de dieren werd blind en overleed aan een maagontsteking. De twee anderen overleefden het.

Ontvlekker in auto

In de auto van de beklaagde werd ontvlekker teruggevonden. Hij bekende aanvankelijk de feiten, maar trok zijn bekentenissen later weer in. Ook tijdens de behandeling van de zaak bleef hij ontkennen. De rechtbank vond het echter wel bewezen dat hij achter de vergiftiging zat. Hij moet de eigenaars van de paarden 13.635 euro schadevergoeding betalen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio