'Brievenbuspisser' Lucassen mag in fractie Wilders blijven

De Nederlandse politicus Eric Lucassen, die lid is van Geert Wilders' PVV en Kamerlid is, blijft deel uitmaken van de PVV-fractie. Lucassen was onlangs in opspraak gekomen nadat er feiten uit zijn verleden kwamen bovendrijven.

ssimons

De man heeft twee keer een boete gehad voor een overtreding in zijn buurt (Twee keer - in 2006 en 2009 - deden buren aangifte tegen Lucassen wegens intimidatie. Zo zou de man gedreigd hebben in brievenbussen te plassen). In 2002 pleegde hij als militair ontucht met twee ondergeschikten. Dat is - zelfs met wederzijdse toestemming - verboden. Deze feiten kwamen hem dan ook op een veroordeling te staan.

Zetel

Geert Wilders was niet te spreken over het feit dat Lucassen de duistere kantjes van zijn verleden verborgen had gehouden. De positie van Lucassen binnen de PVV-fractie stond derhalve ter discussie. Die ene zetel kon de coalitie de nipte meerderheid die ze heeft, doen verliezen.

Lucassen mag echter blijven. Als straf verliest hij de woordvoerderschappen Wonen en wijken en Defensie. Hij heeft zijn verontschuldigingen geuit.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio