Bomen Mexico-eiland kunnen blijven tot 2016

Bomen Mexico-eiland kunnen blijven tot 2016

Bomen Mexico-eiland kunnen blijven tot 2016

Print
Antwerpen - De bomen die zes jongeren vorige week op het Eilandje in Antwerpen op eigen initiatief hebben geplant, kunnen blijven staan.

Het "Mexicobos" staat op een braakliggend terrein dat pas ten vroegste in 2016 wordt ontwikkeld, bevestigt Antwerps schepen van Leefmilieu Guy Lauwers na een onderhoud met de initiatiefnemers. De stad zoekt een locatie om de bomen tegen dan samen of verdeeld te verplanten.

"We hebben samengezeten om te bekijken hoe we die bomen een duurzame toekomst kunnen geven", zegt Lauwers. Het gaat om 1.000 berken, eiken en kastanjes van 1 tot 1,5 meter groot. Ze zouden het afgelopen noodweer goed hebben doorstaan.

Zone niet eerder ontwikkeld

"De bomen kunnen minstens tot 2016 blijven staan, want eerder wordt die zone niet ontwikkeld", zegt de Antwerpse schepen. "Dan moeten ze weg, maar intussen zoeken we een oplossing om de bomen bij voorkeur samen of eventueel in stukken te herplanten. Daarvoor bekijken we op het Antwerps grondgebied de mogelijkheden." De stad neemt ook het onderhoud op zich.

Marlies Van Wielendaele reageert namens de jongeren positief. "Het zijn 1.000 extra bomen voor de stad", zegt ze. "We hebben erop gehamerd dat ze niet zouden meetellen als vervanging voor te kappen bomen."

De jongeren wilden met hun initiatief de uitstoot compenseren van hun reis naar Bolivië, en die van hun dagelijks leven. Met benefietacties in Gent op 25 november en Oostende op 27 november hopen ze binnenkort het geld terug te verdienen.

Foto: BFM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio