Politie pakt 7 mensensmokkelaars op in Dendermonde

Print
Dendermonde - Het parket en de federale gerechtelijke politie hebben in Dendermonde 7 mensen opgepakt. Zij worden ervan verdacht honderden illegalen via vrachtwagens naar Groot-Brittannië te hebben gebracht.

De bende zou al een tijd lang actief zijn geweest. Ze zouden vooral illegalen van Indo-Pakistaanse origine Groot-Brittannië hebben binnengesmokkeld. Dat deden ze door illegalen in de laadruimtes van vrachtwagens te plaatsen. Vervolgens werden ze zo het land binnengebracht.

800 euro

Volgens het parket moesten de illegalen elk zo'n 800 euro neertellen voor een overtocht. De vrachtwagenchauffeurs die de mensen vervoerden zouden voor elke rit telkens 1.500 euro hebben gekregen.

De politie kon in de nacht van 11 op 12 november leden van de bende betrappen op de parking langs de E40 in Wetteren. Vermoed wordt dat de smokkelaars ook vaak gebruik maakten van de parking langs de E40 in Groot-Bijgaarden.

Het is nog niet duidelijk hoeveel illegalen er in totaal naar Groot-Brittannië werden gebracht. Volgens het parket van Dendermonde gaat het volgens een eerste schatting om een honderdtal mensen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio