Deme en Herbosch-Kiere gaan beloodsen en bunkeren

Print
De baggergroep Deme uit Zwijndrecht, het waterbouwkundig bedrijf Herbosch-Kiere uit Kallo en het Nederlandse Multraship Towage & Salvage zetten een gezamelijk bedrijf op dat wereldwijd maritieme diensten gaat verrichten voor bedrijven die een terminal op maat uitbaten.

Het bedrijf Combined Marine Terminal Operations Worldwide (CTOW) wil onder meer bijstand verlenen bij het aan- en afmeren, manoeuvreren, beloodsen, bunkeren en het verzorgen van de transfer voor de bemaningen.

De onderneming wil meteen wereldwijd actief worden. Ze richt zich tot gebruikers terminals die specifiek voor één opdrachtgever gebouwd werden en meestal ook voor één enkele activiteit. Het gaat onder meer om olie- en gasbedrijven die bijvoorbeeld een LNG-terminal bouwen of mijnbedrijven die erts verschepen vanaf een eigen terminal. Deze grote klanten vragen in toenemende mate dat één enkel bedrijf alle maritieme diensten op hun terminal organiseert, liever dan een beroep te moeten doen op een veelvoud van onderaannemers.

CTOW denkt aan het afsluiten van contracten voor 10 à 15 jaar.

JVG

Nu in het nieuws