Wii-tornooi tegen armoede in Atlas

Print
Antwerpen - Mensen die in armoede leven, nemen het op 17 november tegen elkaar op in de ultieme virtuele bowlingcompetitie. Het Atlasgebouw in de Carnotstraat het decor voor dit Wii-tornooi tegen armoede. Op deze manier wil Antwerpen armoede in de stad onder de aandacht brengen.

Op woensdag 17 november vindt van 19 tot 22 uur een bowlingtornooi op Wii-consoles plaats in het Atlas-gebouw, Carnotstraat 110, 2060 Antwerpen. Mensen die in armoede leven, nemen het tegen elkaar op en brengen zo armoede in de stad onder de aandacht.

In aanloop naar dit tornooi vonden in acht organisaties die werken met armen, Wii-initiaties bowling plaats. Telkens waren er tussen de vijf en de vijftien deelnemers. Nu al deze bowlers de belangrijkste technieken onder de knie hebben, strijden ze op het tornooi om de eerste prijs. Toeschouwers zijn van harte welkom en kunnen - los van de competitie - hun eigen bowlingkunsten op een Wii-console oefenen.

Spelcomputer

De Nintendo Wii is een spelcomputer die bekend staat om zijn afstandsbediening. De speler moet zijn hele lichaam gebruiken om het spel te besturen. Hierdoor zijn de Wii-consoles uitermate geschikt om sportspelletjes te spelen.

Het Wii-tornooi wordt georganiseerd door Buurtsport Antwerpen en Aangename Kennismaking, een project van Samenlevingsopbouw Antwerpen stad en Recht-Op, een vereniging waar armen het woord nemen.

2010 is het Europees jaar van verzet tegen armoede en sociale uitsluiting. In het kader hiervan organiseert de stad Antwerpen tussen 4 oktober en 30 november verschillende activiteiten om armoede in de stad onder de aandacht te brengen, waaronder het Wii-tornooi tegen armoede.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio