Loods in Park Spoor Noord wordt slachtvloer tijdens Offerfeest

Loods in Park Spoor Noord wordt slachtvloer tijdens Offerfeest

Loods in Park Spoor Noord wordt slachtvloer tijdens Offerfeest

Print
Antwerpen - Op dinsdag 16 november vindt het islamitische Offerfeest plaats. Antwerpse moslims die een offerdier willen slachten, kunnen terecht in het slachthuis of op de tijdelijke slachtvloer in de SPTM-loods aan de Hardenvoort in Park Spoor Noord.

Het Offerfeest is, naast het Suikerfeest, de belangrijkste feestdag van het islamitische jaar en is ook bekend als Aïd El Kebir (Groot feest) of Aïd Al Adha (Offerfeest). Het vindt twee maanden en tien dagen na het einde van de ramadan plaats.

De moslims vieren het Offerfeest op verschillende manieren: door giften aan fondsen en hulporganisaties, aan het land van herkomst of door een dier te slachten.

Lees ook: 'Vlaams Belang protesteert tegen rituele slachtingen'

Bijna 6.000 Antwerpse moslimgezinnen kunnen het Offerfeest op de traditionele wijze en in overeenstemming met de wet vieren. Thuis slachten is verboden. De politie voert extra controles uit en treedt op bij overtredingen op thuis slachten, het dumpen van slachtafval en bij overtredingen inzake het transport van de dieren.

Op 16 november installeert de stad op vraag van de Vlaamse en federale overheid een slachtvloer in de shelter aan de Hardenvoort in Park Spoor Noord. Daarmee voorziet de stad een extra tijdelijke slachtvloer voor 1.400 schapen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio