Vader en moeder Younes tekenen beroep aan

Vader en moeder Younes tekenen beroep aan

Vader en moeder Younes tekenen beroep aan

Print
Ook Naïma Jratlou, de moeder van het vermoorde jongetje Younes, gaat in beroep tegen haar voorlopige hechtenis. Dat heeft haar advocaat Marie-Paule Dauchy laten weten. Eerder raakte al bekend dat de vader beroep aantekent.

De raadkamer van Doornik heeft vrijdag de aanhouding van Naïma en Mohamed Jratlou verlengd. De kamer herkwalificeerde de feiten toen ook van 'slagen en verwondingen zonder de intentie om te doden' naar 'doodslag'.

Mijn cliënt heeft beroep tegen de beslissing aangetekend bij de kamer van inbeschuldigingstelling van Bergen", verklaarde Xavier Magnée, advocaat van Mohamed Jratlou.

De beslissing van de kamer van inbeschuldigingstelling zal binnen de tien dagen bekendgemaakt worden.

"Procedurefout"

De advocaat deelde ook mee dat, als zijn cliënt niet vrijgelaten wordt, hij naar Cassatie trekt, en indien nodig, naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Daarvoor beroept hij zich op het arrest-Salduz, waarin het Europees Hof Turkije veroordeelde, omdat de beklaagde niet het recht had te worden bijgestaan door een advocaat.

"Er is een procedurefout gebeurd toen mijn cliënt ondervraagd werd door de onderzoeksrechter, die hem zijn hechtenis meedeelde. Ik werd die dag verhinderd mijn cliënt bij te staan", besloot Magnée.

De kleine Younes werd op 10 november 2009 dood teruggevonden.

MEEST RECENT