Inbreker blijft vaststeken in keldergat

Print
Antwerpen - Een 48-jarige Antwerpenaar had zich zijn inbraak van zondagnacht ongetwijfeld vooraf anders hebben voorgesteld. De man bleef na een inbraak in een woning in de Walenstraat vaststeken in het keldergat en moest door de politie uit zijn hachelijke positie worden bevrijd.

In de nacht van zondag op maandag, rond 05.00 uur, werd een bewoner van een woning in de Walenstraat gewekt door het geblaf van zijn hond.

Toen de bewoner ging kijken zag hij dat er was ingebroken, laden en kasten in de keuken stonden open. Hij betrapte dan een man die zich had verstopt in een tussenruimte naar de kelder. De verdachte probeerde via een opengebroken keldergat te ontkomen.

Hij kon daar worden tegengehouden in afwachting van de komst van de politie die inmiddels was verwittigd.

Toen de inspecteurs arriveerden zagen ze de verdachte die half uit het keldergat hing. Ze konden de man uit het keldergat tillen en oppakken.

De verdachte, een 48-jarige man uit Antwerpen, gaf toe dat hij had ingebroken. Hij bleek in bezit van een kleine geldsom en een sleutel die hij in de woning had gestolen. Die gestolen zaken werden aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven.

De verdachte werd vanmorgen voorgeleid op het gerechtshof.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio