Politie betrapt drugdealers op heterdaad

Politie betrapt drugdealers op heterdaad

Politie betrapt drugdealers op heterdaad

Print
Antwerpen - Vier verdachten zijn zondag tijdens twee afzonderlijke drugdeals op heterdaad betrapt in de Diepestraat, dankzij camerabeelden. All vier werden voorgeleid op het gerechtshof.

Rond 21.45 uur waren politiemensen in de telecommandokamer van de politie via de binnenkomende camerabeelden getuige van verdachte gedragingen en van minstens één drugdeal. De feiten deden zich voor in de Diepestraat.

Op de beelden was te zien dat, ter hoogte van de Maalderstraat, een man stond die af en toe schijnbaar doelloos wat ronddrentelde.

Achtereenvolgens kwamen drie andere mannen langs. Er was duidelijk te zien dat er wat overleg was, dat zaken werden uitgewisseld en ook dat er duidelijk zaken werden weggemoffeld achter een elektriciteitskast en in een holte in een gevel.

De politieploeg die ter plaatse werd gestuurd kon drie van de vier mannen oppakken.

Heroïne en cocaïne

Tijdens verder nazicht werd op de twee plaatsen waar tevoren, zoals op de camerabeelden te zien was, wat werd weggemoffeld een aantal gebruikersdosissen verdovende middelen aangetroffen. Na drugtests bleek het te gaan om in totaal 22 verpakkingen heroïne en 10 verpakkingen cocaïne.

De drie verdachten werden opgepakt en overgebracht naar het politiekantoor. Twee van hen verklaarden niks met de zaak te maken te hebben. De derde gaf toe dat hij wel degelijk heroïne had aangekocht.

Alle drie de verdachten, mannen van resp. 24, 25 en 18 jaar oud, bleven aangehouden. Ze werden vanmorgen voorgeleid op het gerechtshof.

Eerder

Eerder op de dag, rond 15.10 uur, deden zich gelijkaardige feiten voor in de Diepestraat. Ook daarvan werden camerabeelden gemaakt waarop te zien was dat een vermoedelijke dealer wat rondwandelde in de Diepestraat.

Op zeker moment kwam een man bij de verdachte staan. Er was duidelijk te zien dat er een en ander werd uitgewisseld, waarna de vermoedelijke ‘koper’ wegwandelde.

Bij nazicht werd de verdachte aangetroffen. Hij probeerde, toen hij de politie zag, nog iets weg te gooien onder een geparkeerde wagen. Dat bleek later om een verpakking heroïne te gaan. De 26-jarige verdachte werd opgepakt. Hij ontkende weliswaar alle betrokkenheid.

Ook hij werd deze morgen voorgeleid op het gerechtshof.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio