Woning voor de derde keer overstroomd

Print
Ranst - De woning van Marc van Puyenbroeck aan de Vaartsraat 160 in Oelegem is voor de derde keer in veertien jaar ondergelopen. Zaterdagmorgen 13 november werd hij wakker geklopt door onze fotograaf die op weg was om foto’s van waterellende te maken.

“Hij volgde de brandweerauto en toen hij hier voorbij reed, merkte hij dat ons huis onder water stond. Hij heeft ons gewekt en de ook de brandweer gealarmeerd. Het water stond toen binnen al tien centimeter hoog. Ik had het gevaar deze keer niet zien komen. Toen er sprake was van storm was ik wel op mijn hoede maar nu lagen we nog te slapen."

"Vermoedelijk hebben samengekoekte bladeren in de gracht voor een prop gezorgd waardoor het water op dit lage punt blijft staan. In vergelijking met de twee vorige keren staat het water nu iets minder hoog. De vorige keer heb ik ook vruchteloos naar de brandweer gebeld maar toen waren er zoveel problemen dat ze niet hier geraakten. Nu sloten de brandweermannen snel een pomp aan. Nu nog zakjes aan de binnenkant leggen en dan maar hopen dat het stopt met regenen.” Dat zegt Marc terwijl hij water wegdwijlt en zijn dochtertje van 15 maanden boven rustig slaapt.

Dat Marc het allemaal heeft meegemaakt kan je ook merken aan de rustige manier waarop hij de ellende verwerkt. “De twee vorige keren heb ik zelfs geen schadeclaim bij de verzekering ingediend. Nu heb ik wel meteen foto’s gemaakt en ga ik proberen een deel van de schade te recupereren.Het is lastig om uit te maken welke schade je hebt want ook stopcontacten en muren slorpen dat water op. We hadden deze keer niet alles omhoog gezet dus de schade zal niet klein zijn. Gelukkig hebben we hier een stenen vloer. Tapijten hebben we nog nooit gelegd.”

Aan verhuizen denkt Marc voorlopig nog niet echt. “Het is hier wel erg druk met verkeer dat allemaal naar de KMO-zone Ter Straten rijdt. Op momenten als deze denk je wel eens aan verhuizen. We hadden dit huis veertien jaar geleden gekocht en toen hadden we al snel prijs. Dan zet je een tijdalles omhoog maar na een paar maanden slijt dat toch weer."

"De vorige keer dat we hier onder water zaten hebben we nog een half jaar zandzakjes gelegd maar dan zijn die uiteindelijk niet meer bruikbaar en ruim je die weer op. Ook de gemeente vertoont dat gedrag. Na een overstroming worden de beken een paar jaar beter geruimd en dan wordt dat weer minder. Zo is het nu dus voor de derde keer fout gegaan”, besluit Marc.

Sylvain LIEKENS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio