Mechelse politie controleert 1.600 personen bij inbraakactie

Mechelse politie controleert 1.600 personen bij inbraakactie

Mechelse politie controleert 1.600 personen bij inbraakactie

Print
Mechelen - De Mechelse politie heeft afgelopen nacht een grootschalige actie gehouden tegen inbraken in gebouwen en voertuigen. Daarbij werden meer dan duizend voertuigen en ruim 1.600 personen gecontroleerd.

Voor de actie werden een honderdtal politiemensen ingezet op verschillende controleposten, en ze had meteen resultaat. "De voorbije 24 uur zijn ons geen inbraken in gebouwen of voertuigen gemeld", zegt commissaris Maurice Dommicent. Tijdens de actie hebben agenten één persoon opgepakt die mogelijk betrokken is bij een carjacking in het Brusselse. Twee anderen moesten verhoord worden in andere gerechtelijke dossiers.

In Mechelen-Noord liet de politie twee Polen stoppen die in het industriepark aan het rondrijden waren in een auto met Britse nummerplaten. Ze waren in het bezit van zwarte handschoenen en een schroevendraaier, en konden voor hun aanwezigheid in Mechelen geen zinnige uitleg geven. Voorts werden tijdens de actie ook vier verboden wapens in beslag genomen.

Alcoholcontrole

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie ook 548 bestuurders aan de kant gezet voor een alcohol- en drugscontrole. 24 bestuurders legden een positieve test af. Van zeven werd hun rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Eén bestuurder kon zelfs geen geldig rijbewijs voorleggen. De man kreeg een rijverbod, maar na de actie wilde hij toch het voertuig van zijn werkgever opnieuw ophalen. De man werd opnieuw onderschept.

De Mechelse politie vraagt om elke verdachte situatie te melden via het noodnummer 101 of rechtstreeks op het nummer 015-28.66.66. Kijk voor tips ook op politiemechelen.be

SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio