Seks & Relaties

Versla de winterblues

Print

Versla de winterblues

De eerste koude heeft toegeslagen, het wordt sneller donker en de natuur lijkt stilgevallen. De winter zorgt vaak voor een dipje, maar dankzij onze tips leer je net genieten van dit witte seizoen.

Het is normaal dat je bij de eerste donkere dagen je een beetje neerslachtig voelt.

Probeer er daarom niet meteen tegen te vechten en accepteer de winter als een seizoen dat je de tijd geeft om weer tot jezelf te komen.

Bereid jezelf en je omgeving voor op de eerste vrieskoude. Bedek je plantentuintje met koudeafwerende plastic of boomschors, koop een hoes voor je auto en update je garderobe met de nodige warme kledingstukken. Je lichaam heeft nu ook extra verzorging nodig: investeer in een goede bodylotion, handcrème en lippenbalsem.

Ga zeker niet binnen zitten kniezen. Ga daarentegen buitensporten beoefenen zoals skiën, snowboarden of langlaufen. Ben je niet zo'n sportief type? Dan kan een sneeuwman maken ook al wonderen doen.

Train je brein om jezelf op te peppen. Start de dag met een glimlach en leer alles van de positieve kant te bekijken. Daardoor ga je vanzelf meer geluk uitstralen. Heb je het toch moeilijk om al die depressieve gevoelens van je af te zetten? Eet dan wat gelukmakend voedsel zoals een avocado of drink een glas melk. Beiden zitten bomvol vitamine D, wat je helpt om de winterblues te verslaan.

NIET TE MISSEN