Studenten bouwen racewagen

Studenten bouwen racewagen

Studenten bouwen racewagen

Print
Hoboken - 23 ingenieursstudenten van de Karel de Grote-Hogeschool ontwerpen en bouwen hun eigen racewagen. Met hun racemachine willen ze deelnemen aan de internationale Formula Student wedstrijd.

Liefst tachtig studententeams van over de hele wereld verzamelen volgend jaar in Duitsland voor de internationale Formula Student wedstrijd. Elk team moet daar zijn eigen racewagen aan een jury voorstellen.

Ook een team uit Antwerpen doet voor de allereerste keer mee. “Ik heb die wedstrijd gekozen als thesis voor mijn master industrieel ingenieur”, vertelt Thomas van Dijck(25), student aan de Karel de Grote-Hogeschool in Hoboken.

“De Formula Student is geen racewedstrijd. De beroepsjury beoordeelt elke raceauto op originaliteit, design, duurzaamheid, rijgedrag en zuinigheid. Met 22 studenten uit verschillende richtingen zijn we nu al een jaar bezig met het ontwerpen van onze eigen wagen. Dat doen we niet tijdens de lesuren maar in onze vrije tijd, gemiddeld 30 uur per week. Het is dus een passie, ik denk dat we allemaal benzine in ons bloed hebben.”

Een eigen raceauto bouwen is niet goedkoop. “Onze studenten zijn daarom genoodzaakt om sponsoring te vinden”, knikt projectleider Pieter Ramaekers (28). “Wij gaan die wagen bouwen voor 50.000 euro, een fractie van het budget waarover andere teams beschikken. Fabricom levert het materiaal voor onze chassis, Man zorgt voor de logistiek en Facom voor materiële sponsoring. Maar extra hulp is nog altijd welkom.”

DACA

0478-54.95.09

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio