Deense Volkspartij wil blote borsten tegen fundamentalisme

Deense Volkspartij wil blote borsten tegen fundamentalisme

Deense Volkspartij wil blote borsten tegen fundamentalisme

Print
De Deense Volkspartij, antimoslim en oerconservatief, doet een oproep om blote borsten te tonen in een promofilmpje voor Denemarken. De borsten dienen een dubbel doel: Westers-georiënteerde migranten naar Denemarken lokken en fundamentalistische moslims afschrikken.

De kwestie heeft in Denemarken een heus borstendebat op gang gebracht. Volgens Peter Skaarup, woordvoerder van de Deense Volkspartij, heeft Nederland ook een promofilmpje waarin blote vrouwenborsten te zien zijn op een strand.

"De naakte waarheid wordt gewoon getoond", aldus Skaarup. "Je kan een heleboel zaken tonen die typisch Deens zijn. Maar ik veronderstel dat iemand die afgeschrikt wordt door het beeld van een paar Deense borsten, wellicht niet naar dit land zal komen".

"Blote varkens?"

De conservatieve regeringspartij ziet niets in dit voorstel. "Blote borsten vormen geen bescherming tegen fundamentalisten. Integendeel, fundamentalisten zijn zo gek op seks dat ze ons land zullen overspoelen wanneer ze beelden van topless Deense meisjes zien. Misschien moeten we plaatjes van blote varkens laten zien, dat zal ze eerder weghouden", aldus woordvoerder Naser Khader in Politiken.dk.

MEEST RECENT