Dossier 2060, deel 4: Overlast

Print

Dossier 2060, deel 4: Overlast

2060 was het stort van Antwerpen. Iedereen zette het vuilnis buiten waar en wanneer hij of zij dat wilde. Is de buurt al properder en wat ergert de bewoners van 2060 het meest? Spugen? Journalist Thierry Goeman brengt de reportage in de DINSDAGkrant.

In de wijk 2060 wordt het meeste zwerfvuil opgehaald van heel de stad. Je hoeft maar door de straten te lopen en je komt overal zakjes huisvuil tegen, gebruikte pampers of afgedankt meubilair.

Maar er is meer waar bewoners zich aan ergeren. Spuwen bijvoorbeeld. Het aantal fluimen dat hier dagelijks wordt afgevuurd is niet bij te houden. Niet alleen op de grond, ook zitbanken en zelfs winkelruiten zijn een geliefkoosd it.

“Het heeft allemaal met opvoeding te maken. Maar ja, als die onbreekt…”, zegt een buurtbewoner.

STANDPUNT: 'De kleinhandel van wijk 2060 kruipt uit de put'

Bekijk ook de: 2060-Facebookforum

Wederzijds respect

Prostituées die het in deurportieken doen met hun klanten en de gebruikte condooms in de brievenbus gooien, foutparkeerders die het andere verkeer ophouden en eigenaars van honden die het vertikken om drollen op te kuisen ergeren bewoners mateloos.

Onder meer in folders met pictogrammen, speciaal voor de anderstaligen, proberen wijkverenigingen bewoners er attent op de maken dat al deze zaken niet horen. Ze vragen meer wederzijds respect. Maar veel lijkt het allemaal niet op te leveren.

Lees de hele reportage dinsdag in Gazet van Antwerpen.

Discussieer mee over deze problematiek via ons reportage van onze vliegende reporter


Probeer enkele vragen over dit thema te beantwoorden via onze 2060-kwis!


.

Nu in het nieuws