Jos Verhaegen scherp voor De Boeck

Jos Verhaegen scherp voor De Boeck

Jos Verhaegen scherp voor De Boeck

Print
Het Kiel stoomt zich klaar voor een belangrijke bestuurs- en aandeelhoudersvergadering morgenmiddag. De eerste thuisnederlaag van het seizoen - 0-1 tegen Standard - deed de commotie alvast opnieuw toenemen.

Op de regionale TV-zender ATV toonde erevoorzitter Jos Verhaegen zich behoorlijk scherp voor coach Glen De Boeck. “We hebben hier zeven jaar goed gewerkt, maar in juni zijn er mensen gekomen die niet met iedereen willen samenwerken en hun eigen weg willen gaan”, klonk het veelzeggend over coach De Boeck.

Geen fan

“Al na acht dagen zei de trainer tegen mij: ‘U hoeft niks meer te doen voor de club’. Welke werknemer zegt zoiets tegen zijn werkgever? Ik vind dat straf.” Verhaegen is al langer geen grote fan van De Boeck. Hij maakt zich onder andere zorgen over de financiële implicaties van de aanstelling van De Boeck en vooral van diens hoge eisen op vlak van omkadering en transfers. “Wat een trainer wil, moet betaalbaar zijn”, klinkt het. “Iedereen mag op zijn kop gaan staan, de club moet vooral gezond zijn.”

Op de vraag welke grote beslissingen de vergadering morgen in petto kan hebben, bleef Verhaegen het antwoord schuldig. Of hij overweegt om zelf op te stappen? “Als ik opstap, dan dreigen er grote gevaren voor de club.”

Verder deed Verhaegen een oproep om te luisteren “naar de meerderheid van het bestuur” en acht hij een verdere samenwerking met voorzitter Kesters en coach De Boeck nog altijd mogelijk: “Waarom niet? Maar dan moet die bereidheid wel wederzijds zijn.”

LM, WVo

MEER VOETBALNIEUWS