Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update maandag 15 november 7u30

Vandaag blijft het overal in Limburg nog eens een hele dag droog. Eerst hangen er nog veel wolken over onze provincie maar namiddag verschijnen vanaf het westen langzaam brede opklaringen.

Het kan nog tot de avond duren vooraleer die opklaringen het uiterste oosten van Limburg bereiken. Het wordt wel wat frisser dan de voorbije dagen met nog maxima rond een voor deze tijd van het jaar normale 10°C. De wind draait van west naar noordoost en valt namiddag helemaal weg.

Dinsdag kan er eerst mist voorkomen. Na het verdwijnen van het ochtendgrijs krijgen we vervolgens een vrij aardige dag met brede opklaringen en het blijft opnieuw overal droog. De ochtendtemperaturen schommelen rond +2°C en namiddag wordt het zo'n 9°C. De wind waait zwak uit zuidelijke richting.

Woensdag liggen de minima rond het vriespunt en ook overdag blijft het aan de frisse kant met maxima rond 7 a 8°C. Het blijft echter droog met soms mooie opklaringen en er waait dan een wakke tot matige oostenwind.

Donderdagochtend komt er mogelijk wat meer laaghangende bewolking voor waardoor de afkoeling wat getemperd wordt en de minima rond +3°C schommelen. Overdag wordt het dan nog 7°C, wat net wat te fris is voor de tijd van het jaar. Het blijft wederom overal droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden.

Pas vrijdag zou er uit het dikke wolkendek af en toe wat motregen kunnen vallen, maar grote hoeveelheden zijn zeker niet te verwachten. De minima komen rond +4°C terecht en namiddag wordt het zo'n 8°C.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN