Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update maandag 15 november 7u30

Vandaag blijft het overal in Limburg nog eens een hele dag droog. Eerst hangen er nog veel wolken over onze provincie maar namiddag verschijnen vanaf het westen langzaam brede opklaringen.

Het kan nog tot de avond duren vooraleer die opklaringen het uiterste oosten van Limburg bereiken. Het wordt wel wat frisser dan de voorbije dagen met nog maxima rond een voor deze tijd van het jaar normale 10°C. De wind draait van west naar noordoost en valt namiddag helemaal weg.

Dinsdag kan er eerst mist voorkomen. Daarna krijgen we opnieuw afwisselend opklaringen en wolkenvelden en het blijft overal droog. De ochtendtemperaturen schommelen rond +2°C en namiddag wordt het zo'n 9°C. De wind waait zwak uit zuidelijke richting.

Woensdag liggen de minima rond het vriespunt en ook overdag blijft het aan de frisse kant met maxima rond 7 a 8°C. Het blijft echter droog met soms mooie opklaringen en er waait dan een wakke tot matige zuidoostenwind.

Ook donderdag zal het in Limburg overal aan de grond vriezen, lokaal zelfs in thermometerhut. Overdag wordt het dan nog 7°C. Eerst zijn er brede opklaringen, later verschijnen er ook vaak wolkenvelden. Het blijft wel droog en rustig met een zwakke zuidenwind.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN