Foutgelopen autodeal oorzaak drievoudige moord in Wemmel

Print

Foutgelopen autodeal oorzaak drievoudige moord in Wemmel

In Wemmel bij Brussel zijn zondag rond 18.30 uur drie doden en één zwaargewonde gevallen bij een foutgelopen autoverkoop. De slachtoffers zijn een advocaat, zijn vrouw en hun zoon. De vriendin van de zoon raakte zwaargewond en is naar een ziekenhuis gebracht. Zij kon een beschrijving geven van de daders. De overvallers, Franstalig en met een lichte huidskleur, zijn nog spoorloos.

De 21-jarige zoon van de advocaat (foto links) zou zondagavond een afspraak hebben gehad met mensen die geïnteresseerd waren in zijn te koop aangeboden BMW. De afspraak werd geregeld via een advertentie in een krant. Er ontstond een conflict waarop de gangsters, die minstens met twee waren, advocaat Michel De Vleeschouwer (57), zijn echtgenote Françoise (foto boven) en zijn zoon Nicolas met een kogel in het hoofd doodschoten. De Turkse vriendin van de zoon, Hebru (foto links), raakte zwaargewond en vecht nog voor haar leven. Op basis van haar verklaringen werd een robotfoto van de verdachten opgesteld.

Daders van het Afrikaanse type?

De jonge vrouw, die in het ziekenhuis onder politiebewaking staat, spreekt van twee verdachten,, maar het parket denkt dat de daders minstens met drie aanwezig waren in of rond het huis. Volgens de vriendin waren de daders goed gekleed, Franstalig, van het Afrikaanse type met een lichte huidskleur. Ze hadden kort haar en droegen een snor.De daders van de roofmoord reden weg met twee van de drie auto's van het gezin: de Mercedes ML van de vader en de BMW van de zoon.

Het gezin woonde in Brabants Dal in het centrum van Wemmel. De Vleeschouwer was een gekende en succesvolle advocaat in Wemmel. Hij specialiseerde zich na zijn rechtenstudies aan in aannemingsrecht, aansprakelijkheidsgeschillen bij ongevallen en echtscheidingen.

Lees ook: Slachtoffers roofmoord Wemmel kregen meerdere kogels in hoofd.

MEEST RECENT