Wateroverlast in Mechelen treft vooral Hombeek en Leest

Bij de Mechelse brandweer zijn het voorbije weekend zo'n vierhonderd oproepen binnengelopen voor wateroverlast. Vooral deelgemeenten Hombeek en Leest werden getroffen.

svanhaezendonck

De eerste meldingen van straten die blank stonden, kwamen er omstreeks 7u. In de omgeving van de Bank- en de Gijsbeekstraat, en de buurt van de Schoorstraat en Heike (foto) was de situatie een tijdje kritiek. Twee beken konden het overtollige water niet meer slikken, en de brandweer moest zandzakjes aanvoeren.

Gelukkig liep het water bij de meeste mensen niet binnen. Er werden zware pompen ingezet om rioleringen te onlasten. Dat gebeurde onder andere in de Bankstraat. Om die klus tot een goed einde te brengen, kreeg het korps van Mechelen ook hulp van de Civiele Bescherming.

Verkaveling gespaard

In Leest lieten de uitvoeringsdiensten van de stad en de brandweer een weiland onderlopen om de verkaveling van de Roek- en de Vinkstraat van wateroverlast te vrijwaren. Problemen waren er ook in de Tiendenschuur- en de Winkelstraat. Zaterdagavond werd de brandweer nog ingeschakeld om een bejaard koppel in die laatste straat te evacueren, maar de bewoners wilden toch liever in hun huis blijven. Ook de Molenbeek werd angstvallig in de gaten gehouden.

Het niveau van de Zenne was ruim een meter hoger dan het alarmpeil van negen meter. Zelf kan u de situatie volgen op overstromingsvoorspeller.be

SVH

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio