300 mensen nemen afscheid van gewurgde Iris (30)

Print

300 mensen nemen afscheid van gewurgde Iris (30)

Mechelen - Driehonderd mensen hebben vrijdag in de aula van de stedelijke begraafplaats van Mechelen afscheid genomen van Iris Van Herck (30) uit Bonheiden.

De jonge moeder van drie werd eind oktober door haar ex-vriend Steven O. (27) gewurgd en gedumpt in het kanaal Leuven-Dijle, aan de sluis in Battel. Tijdens de uitvaart werd nog eens duidelijk dat niemand snapt hoe het zo ver is kunnen komen.

Kort nadat de urne van Iris de afscheidsruimte werd ingedragen, kwamen tientallen mensen naar voren om bloemen rond haar te leggen. Ze stond op de foto zoals familie en vrienden haar zullen herinneren: speels, levenslustig en spontaan. "In haar kinderen zie ik ook dat koppige karakter, en dat is niet slecht bedoeld. Door hen groot te zien worden, zie ik Iris weer. Ze leeft voort in haar kinderen", zei moeder Gilberte.

Joni, Iris' oudste zoon, had een korte tekst voorbereid: "Voor mij ben je een engel. Je bent eeuwig bezitter van mijn hart", zei de jongen. De aanhouding van Mechelaar Steven O. is met minstens een maand verlengd. Hij wordt beschuldigd van moord.

SVH, BEPR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio