Club Brugge klopt Lierse

Club Brugge klopt Lierse

Club Brugge klopt Lierse

Print
Club Brugge was zaterdagavond een maatje te groot voor Lierse. Het werd 2-0. Vargas en Simaeys scoorden.

Club Brugge startte niet zonder vraagtekens aan een partij die het absoluut moest winnen om niet opnieuw in het oog van de storm terecht te komen. Voor de wedstrijd waarin falen geen optie was tekende Perisic met een heupletsel afwezig. Blondel, Geraerts en stuurman Vargas geraakten wel fit. Stijn Stijnen stond voor het eerst in twee maanden aan de aftrap. De bekernederlaag tegen Germinal Beerschot knaagde duidelijk niet aan het vertrouwen want blauw-zwart kwam messscherp uit de startblokken. Na vier minuten kreeg Club een eerste grote kans. De Graef haalde de kopbal van Simaeys van de lijn. Brugge bleef met veel scherpte, inzet en onverzettelijkheid voetballen.

Na tien minuten kreeg Karel Geraerts een volgende doelrijpe kans. Na een flankvoorzet van Blondel stuurde hij zijn kopbal naast. Soms moet je in voetbal ook een portie geluk hebben. Ditmaal waren de voetbalgoden Club gunstig gezind toen Vargas een vrije trap mocht nemen. De Venezolaan dropte een botsbal achter de Lierse-verdediging en een totaal verraste Kawashima stond machteloos. Club bleef met fors aanvalsgeweld uitpakken. Na een kwartier schoof Kouemaha de bal voor de voet van de vrijstaande Geraerts die de open kans over mikte. Na een flankvoorzet van Marcos kanjerde Kouemaha op de paal.

Hoog tempo club

Tussen al het Brugse geweld kreeg Lierse toch één kansje. Na een vrije trap op rechts zag een duidelijk gemotiveerde Sonck zijn kopbal voorlangs gaan. Club ging nadien onverstoord verder met de bestorming van de Lierse-vestiging. Na een teruglegger van Simaeys mikte Geraerts van dichtbij een open kans over. De Graef haalde nog een kopbal van Van Gijseghem van de lijn. Omdat Club met de kansen bleef morsen bleef Lierse in zijn kansen geloven. Op slag van rust was er even hoop voor de bezoekers toen Radzinski diep werd gestuurd. Stijnen kwam gepast uit zijn doel.

Ook in de herneming bleef Club tegen een hoog tempo voetballen. Na drie minuten ging een moedig strijdend Lierse knock-out toen Simaeys aan de eerste paal een flankvoorzet van Marcos in doel verlengde. Blauw-zwart bleef de wedstrijd controleren. Vargas vlamde van op de rand van de rechthoek op de paal. Kouemaha schoot de rebound lullig over. Het durfde gisterenavond ook enkele keren waaien in de Club-verdediging. Een attente Stijnen raapte de steken op. Net na de 2-0 haalde hij de bal uit de voeten van een doorgebroken Elgabas. In het slotkwartier liep Frans tegen rood na een trekfout op Kouemaha. Een sterk keepende Kawashima redde een strafschop van Hoefkens en een geplaatste bal en een hard schot van Vargas.

Scheidsrechter: Christof Virant.
Toeschouwers: 24.596.
CLUB BRUGGE: Stijnen, Marcos, Hoefkens, Van Gijseghem, Van der Heyden, Geraerts, Simaeys, Odjidja, Blondel, Vargas, Kouemaha.
LIERSE: Kawashima, Gaxa, Frans, K. Van Dooren, G. Vandooren, Davids, De Graef, Claasen, Elgabas, Sonck, Radzinski.
Doelpunten: 12’ Vargas 1-0, 48’ Simaeys 2-0.
Vervangingen: 66’ Davids door Kovacs, 76’ De Graef door Camacho, 77’ Van der Heyden door Donk, 83’ Elgabas door Dequevy, 83’ Marcos door Vermeulen, 89’ Vargas door Dalmat.

Gele kaarten: Elgabas (fout), De Graef (fout), Hoefkens (fout), Vargas (fout), Blondel (fout).
Rode kaart: 73’ Frans (trekfout op Kouemaha).

MEER VOETBALNIEUWS