Standard wint op 't Kiel

Standard wint op 't Kiel

Standard wint op 't Kiel

Print
Germinal Beerschot heeft na de bekerstunt van afgelopen woensdag niet kunnen bevestigen. Het verloor in eigen huis van Standard. Het werd 0-1.

Beide ploegen maakten er een aangename eerste helft van. Er zat veel beweging in het spel, met snelle balwisselingen. Vooral Germinal Beerschot nam het initiatief en hield daarbij het veld goed breed. Bij een verre voorzet vanop links zwiepte Nyoni de bal tot bij de tweede paal, waar Custovic in één tijd overnam, zonder succes evenwel. Plots was daar dan een typische Standardaanval door het centrum van de verdediging. Tchité verscheen zo alleen voor Kaminski die gepast zijn doel had verlaten en weg was de kans.

Germinal Beerschot kon bekoren door vlot samenspel waar Standard het erg moeilijk mee had. Zo werd Haroun na een mooie combinatie vrijgespeeld. Van Hout verliet zijn doel. Haroun plaatste de bal voorbij de Standard-doelman in het open doel, maar de 1-0 voorsprong bleef steken in het slijk, net voor de doellijn. Zo werd Germinal Beerschot door pech van een niet onverdiende voorsprong gehouden. De thuisploeg bleef kiezen voor een geduldige opbouw. Standard had veel fouten nodig om Germinal Beerschot op afstand te houden. De vrije trappen van Custovic misten jammer genoeg telkens de goede richting. En dan was daar plots weer Standard. Carcela zette een actie op en met Leye als tussenstation werd Cyriac afgezonderd voor Kaminski. De Standard-spits legde de opgelegde kans echter naast het doel.

Tchité schiet raak

Germinal Beerschot liet zich hierdoor niet van de kook brengen en bleef goed samenspelen en het spel regelmatig van vleugel verleggen. Toen met de rust in zicht Pocognoli de doorgebroken Cruz zwaar onderuit haalde, keek hij terecht tegen zijn tweede gele kaart aan van de avond. Rood was dus het logisch gevolg, waardoor Standard aan de tweede helft moest beginnen met tien tegen elf.

De eerste kans in die tweede helft was voor Goor. Die verkoos breed te leggen op Haroun, die op zijn beurt Custovic op rechts aanspeelde. Dat duurde allemaal vrij lang, zodat het grootste gevaar uit de aanval verdwenen was toen Custovic aanlegde voor een schot.

Standard hield nu veel volk achter de bal en trachtte uit te breken als het kon. Bij één van die tegenaanvallen kon Leye de bal voor doel brengen. Aan de tweede paal dook Tchité op in de rug van Wanyama en bracht Standard op een gevleide voorsprong.

Het was nu wachten op een ingreep van coach De Boeck. Die kwam er net nadat Carcela vervangen was door Mangala. De Boeck bracht met Junior Negrao en Sherjille Mac-Donald twee aanvallers in voor Pieterjan Monteyne en Justice Wamfor. Zo moest Germinal Beerschot op zoek naar minstens één doelpunt. De wedstrijd werd nu feller, de duels harder. Standard liet zich bij dit krachtvoetbal uiteraard niet onbetuigd en de thuisploeg kreeg het moeilijker om haar wil op te dringen en de aanvallers in stelling te brengen. Standard maakte daarbij gretig gebruik van de ruimte die het kreeg in de rug van de thuisverdedigers.

Zo bleef de spanning in het stadion. De thuisaanhang maakte zich op voor een slotfase zoals tegen Club Brugge waarin ook een 0-1 achterstand op de valreep werd rechtgezet. Germinal Beerschot zette druk, maar aan kansen kwam het niet.

Standard kreeg wel een grote mogelijkheid, toen Defour alleen voor Kaminski opdook, die echter met schitterende voetreflex de spanning in de wedstrijd hield. Negrao kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker. Standard haalde met veel tijdwinst uiteindelijk het einde tegen een Germinal Beerschot dat niet verdiende te verliezen. (HF)

Scheidsrechter: Geldof Frederik.
Toeschouwers: 8.512.
GERMINAL BEERSCHOT: Kaminski, M. Monteyne, Clement, Wanyama, P. Monteyne (73’ Mac-Donald), Custovic, Haroun, Wamfor (73’ Negrao), Nyoni, Goor, Cruz.
STANDARD: Van Hout, Opare, Victor Ramos, Ciman, Pocognoli, Carcela (71’ Mangala), Witsel, Defour, Leye, Tchité (86’ Bokanga), Cyriac (89’ Verbist).
Doelpunt: 67’ Tchité 0-1.
Gele kaart: Haroun.
Rode kaarten: 45’ Pocognoli (tweemaal geel).

MEER VOETBALNIEUWS