Westerlo wint in Charleroi

Westerlo wint in Charleroi

Westerlo wint in Charleroi

Print
Westerlo heeft Charleroi weten te vloeren. Christian Brüls scoorde in de slotminuten.

Zwakke partij voetbal, waarin Westerlo een verlengstuk breide aan de bekerstunt tegen Anderlecht. Nadat De Winter Westel recht had gehouden op pogingen van Kaya en Vuorinen, maakte Brüls de enige treffer van de avond. De rode lantaarn blijft branden op Mambour. Voor coach Laszlö staat er een 2 op 21 op zijn rapport.

Met een vrije trap, die Baguette in hoekschop wegschoof, tekende Iakovenko voor het eerste gevaarlijk standje. Toen Dekelver Henrique wegstuurde, liet Franquart zijn voetje hangen, waardoor de Braziliaan uit evenwicht werd gebracht. En weg was de kans. Na 20’ wandelvoetbal staken de Zebra’s voor het eerst de neus aan het venster met een overzoevende kogel van Aarab en Vanaudenaerde, die zijn eigen doelman even in de problemen bracht. Toen Dekelver doorbrak kon Franquart de assist voor de vrij voor doel staande Henrique nog net wegschuiven, terwijl aan de overkant De Winter rapper op de bal was dan Cordaro. Net voor rust vergat Brillault een open kans te verzilveren.

Ook na de pauze staken de Kempenaren het vuur aan de lont met een kopstoot van Dekelver en via Henrique, die overknalde. Op het uur bracht Charleroi-coach Laszlö met Tshibumbu dan toch een aanvaller in stelling. Maar op een vrije trap van Iakovenko zag Mravac zijn kopstoot over de lat stuiteren. Toch was er een lenige De Winter nodig om een plaatsbal van Kaya uit de winkelhaak te ranselen. Onder aanmoediging van zijn spionkop probeerde de rode lantaarn toch nog de driepunter binnen te halen. Maar Vuorinen schoot oog in oog met De Winter op de Westelse doelman. En dan volgde het beslissende slot met het doelpunt van invaller Brüls. (LE)

Scheidsrechter: M. Wouters.
Toeschouwers: 3.213.
CHARLEROI: Baguette, Fabris, Brillault, Franquart, Lazitch, Cordaro, Ederson, Aarab (82’ Vuorinen), Kaya, Serwy (59’ Tshibumbu), Losada.
WESTERLO: De Winter, Vanaudenaerde, De Petter (90’ Modubi), Mravac, Delen, Van Heerden (73’ Brüls), Annab, Farssi, Iakovenko (86’ Chavez), Dekelver, Henrique.
Doelpunt: 88’ Brüls 0-1.
Gele kaarten: 29’ Fabris (fout), 38’ De Petter (fout), 61’ Henrique (protest), 75’ Lazitch (fout), 76’ Iakovenko (fout), 81’ Franquart (fout).

MEER VOETBALNIEUWS